Interviu Gazeta Oltului cu Niculita Pena

’’Primarul, Iulică Oane s-a străduit din răsputeri să repare şi să ne creeze condiţii pentru a putea să ne desfăşurăm activitatea’’

Cultura, un domeniu care şi la Corabia excelează ca şi la Caracal, datorită implicării primarilor în funcţie. Şi la Corabia, Primăria face tot ce-i stă în putere să aloce fonduri către bibliotecă şi să creeze condiţii optime de desfăşurare activităţii personalului,  de acolo. Contactată telefonic de reporterul nostru, dna. Niculiţa Pena, bibliotecar de la Biblioteca Orăşenească ’’Virgil Mazilescu’’, Corabia, ne-a acordat un interviu în exclusivitate:

Dna bibliotecar, Primăria Corabia alocă lunar sau trimestrial bani pentru achiziţionarea de cărţi la Biblioteca orăşenească ’’Virgil Mazilescu’’?

Este greu să vă răspund la această întrebare pentru că noi ne-am mutat anul trecut dintr-un spaţiu impropriu pentru bibliotecă într-o clădire nouă şi deja anul trecut s-au alocat fonduri mai mult decât erau prevăzute în buget pentru această locaţie.

Ne puteţi spune suma exactă?

Nu pot să vă spun. Acest lucru este treaba contabilităţii. Am avut tot sprijinul din partea Primăriei pentru ca noi să funcţionăm cât de cât în condiţii decente, ca să zic aşa, într-un alt spaţiu pentru că ne aflam în formă de provizorat de doisprezece ani, într-o clădire, într-adevăr a Primăriei, unde se aflau în concesiune şi cabinete medicale, iar noi nu aveam un palier întreg destinat, nouă, bibliotecii. Aveam cele cinci săli printre cabinetele dumnealor, era impropriu v-am spus. Nu era nici normal să aducem cititorii noştri, care să presupunem că erau oameni sănătoşi, printre bolnavi. Domnul primar Iulică Oane a găsit o soluţie în acest sens facând demersuri să găsim o clădire şi ne-a adus într-o clădire a Şcolii ’’Virgil Mazilescu’’ din Corabia, unde s-au străduit din răsputeri să repare şi să ne creeze condiţii pentru a putea să ne desfăşurăm activitatea.

Câte secţii deţine biblioteca şi care sunt cele mai vizitate?

Vizitate sunt secţiile de împrumut, evident, şi avem şi serviciul de Biblionet încă de la sfârşitul lui noiembrie 2012. Avem şi sală de lectură, însă datorită faptului că nu s-a rezolvat problema cu încălzirea, jos la parterul clădirii, asigurăm noi condiţii de încălzire cum putem, ca să nu degere omul şi astfel, Sala de lectură am adus-o tot la Sala de împrumut.

Deci să înţeleg că nu aveţi centrale termice?

Nu avem, încă nu. S-a ajuns cu săpăturile până la noi, pe str. Cuza-Vodă, unde ne aflăm noi, popular vorbind, cum se zice pe la noi ,Strada Mare. Suntem de la Casa de Cultură, un pic mai în faţă.

Care au fost ultimele acţiuni atât în parteneriat cât şi ale dumneavoastră în cadrul bibliotecii?

In parteneriat au fost: Zilele oraşului şi Festivalul Naţional ’’Corabia de Aur’’. Şi care nu sunt în parteneriat, am avut o intâlnire, ca să zic aşa, de lectură cu elevii de la şcoli de Zilele Educaţiei, acum la început de octombrie.

Ce alte acţiuni culturale aveţi în vedere până la sfârşitul anului?

Până la sfârşitul anului avem o întâlnire cu utilizatorii de la biblionet şi avem sărbătoarea destinată Crăciunului.

Câte volume deţine în momentul de faţă Biblioteca ’’Virgil Mazilescu’’ din Corabia?

Avem 55.983 de volume.

Publicat: marţi 20.10.2015 in Gazeta Oltului

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s